Ibiškový čaj je jeden z bylinkových čajů, které si většina lidí zamiluje. Proč? Je to hlavně kvůli chuti. Je jedinečná a odlišná od ostatních bylinkových čajů. Kyselkavá, trochu ovocná a hlavně osvěžující. Zkrátka něco jiného než běžný černý nebo zelený čaj. To dělá z ibiškového čaje naprosto ideálního kandidáta na přípravu ledového čaje v měsících, kdy vám bude velké horko. Jako ledový čaj vás osvěží přímo úžasně. Ibiškový čaj se pije hlavně v Africe a na Blízkém východě. I tam ho mají rádi jak horký, tak ledový. A hodně ho sladí, což u nás není zase takovým zvykem. My si ho dnes můžeme koupit v každém obchodě, ať už sáčkový nebo sypaný.
Ibiškový čaj ale v sobě skrývá víc, než si možná myslíte. Kromě toho, že krásně vypadá a chutná, má i pár příjemných bonusů. Obsahuje vitamín C, takže podporuje vydatně naši imunitu. Může také přispívat ke snížení krevního tlaku. A pokud se najíme tak, že nás jídlo tlačí v žaludku a je nám to nepříjemné, i s tím nám šálek ibiškového čaje po jídle může pomoci.
Pokud je na vás holý ibiškový čaj moc kyselý, nebo prostě cítíte, že ho potřebujete trochu vylepšit, jen do toho. Můžete ho dosladit medem nebo cukrem, přidat kousek pomeranče, skořici, mátu, prostě co máte rádi. Ibiškový čaj je ale skvělý i na jiné recepty než jen na prostý čaj. Z jeho nálevu se dá udělat skvělý sirup, dá se použít do různých zajímavých koktejlů anebo ho použít na obarvení polevy na dort a dezerty. Díky tomu, že má nálev červenou barvu, si z něj můžete udělat naprosto nezávadné a přírodní barvivo. A jak poznat opravdu kvalitní ibiškový čaj? Sáhněte po variantě, která obsahuje celé nebo větší kousky květů, ne jen prach a drobné úlomky. Pokud můžete, vybírejte čaj s bio kvalitou. U takových čajů je poté obvyklé, že mají lepší, sytější a plnější chuť, což samozřejmě chceme.