Nákup fotoaparátu

Specifikace

Nyní si řekneme něco o foťácích spíše pro obyčejné lidi. Pokud jste profesionál, tak určitě sáhnete po dražších zrcadlovkách, které dokáží vyfotit opravdu nádherné snímky. Ale nyní již k levnějším kouskům, přeci jen pro rodinné výlety to bohatě stačí. Cenově se pohybujeme v řádu tisíců. Spíše se vyplatí si trochu připlatit, protože tento stroj nám vydrží několik let, málokdo ho často mění za nový.
foťák u mobilů
Co se týče kvality obrázků, tak zde rozhoduje počet MP. Čím více MP, tím lepší fotky. Tohle pravidlo platí skoro vždy, jen je třeba dát si pozor na další faktory. Po vyfocení obrázku si ho budete chtít prohlédnout, a k tomu se hodí již dnes používaný LCD display. Jeho velikost by měla být alespoň něco okolo 2,5 palců. Při fotografování vzdálenějších předmětů je potřeba zoom, a proto by tady měla být možnost přiblížení nejméně 25krát. Důležitým atributem při focení za snížené viditelnosti se stává blesk nebo jiná podsvícení. Proto musí být dostatečně silný, abyste mohli i ve tmě vyfotit kvalitní fotografie.
olympus digitální fotoaparát

Sony Cyber-Shot DSC-HX60

Proč zrovna tento přístroj? Protože se ideálně hodí výše popsaným požadavkům. Splňuje všechny potřeby i pro náročnější uživatele. Kvalita snímků je v rozlišení 20,4 MP, což je opravdu dostatečné. Velkou výhodou je stabilizátor, díky kterému se vyrovná třes rukou, takže fotka nebude vůbec rozmazaná. K této činnosti patří určitě i natáčení, proto umožní kvalitu videí Full HD a dále všechny získané materiály sdílet pomocí bezdrátového připojení WI-FI.
yashica foťák na krku
S tím souvisí i propojení s fotoaparátem, pomocí kterého můžete spustit samospoušť. I přes hodně automatických nastavení se dá několik věcí zvolit ručně na horní straně pomocí ovladačů. Všechny tyto funkce se přibližují již k profesionálům. Když přejdete na tento přístroj, tak se Vám možná bude zdát složitý, ale díky podrobné příručce se vše naučíte.