Dopřejte si klíčky mungo pro zlepšení imunity

Naklíčená semínka jsou přínosná v mnoha směrech, vzpomeňme kupříkladu kurděje mořeplavců, kteří si neuvědomovali význam vitamínu C, přitom stačilo včas naplnit kádě kysaným zelím a vézt s sebou dostatek obilných zrn a luštěnin pro klíčení v průběhu plavby. Vitamín C je jeden z nejdůležitějších benefitů klíčení, ale to není zdaleka vše. V semenech se výživné látky mění na lépe stravitelné, zvyšuje se množství živých enzymů, antioxidantů a dalších vitamínů, takže stačí sníst denně opravdu malé množství, řekněme polévkovou lžíci klíčků mungo Naklíčeno.

mungo v detailu

Fazolky mungo jsou velmi oblíbené

Zmiňovaná odrůda drobných fazolek se drží na žebříčku oblíbenosti již spoustu let, jsou totiž velmi chutné v syrovém stavu (naklíčené), s nakličováním si poradí i začátečník a samozřejmě mají spoustu živin, takže si je můžeme dopřávat pravidelně i tehdy, nejsme-li zrovna dobrodružní mořeplavci. Mungo jsou spolu s odrůdou adzuki jediným za syrova konzumovatelným druhem fazolí.

fazole mungo

Posilují imunitu

Samozřejmě, že vitamín C posiluje imunitu a proto také mnoho lidí po nájezdu koronaviru do střední Evropy zvýšilo konzumaci ovoce a zeleniny, ale to není vše. Naklíčená semena obsahují další výživové prvky, dobře stravitelné a využitelné, což k posílení imunity přispívá velmi výrazně. Jde zároveň o RAW – živou stravu plnou energie, která vás posílí mnohem lépe, než šálek kávy.

Imunita je také jediný účinný prostředek, který brání cizím vetřelcům v našem organismu cizopasit na úkor našeho zdraví, a čím bude imunita silnější, tím lépe pro každého z nás. Klíčky v tomto procesu mohou sehrát významnou roli, stejně jako pravidelný spánek, odstranění zbytečného chronického stresu, snížení spotřeby alkoholu a cigaret, nezdravých tuků, masa, bílého cukru a pečiva z bílé mouky. Každá drobnost se počítá a čím více teď zapracujeme na sobě, tím méně bude starostí v budoucnu a práce s jejich nápravou.

Podobné příspěvky